hittarecept.se emmaslivsstil - Har du delade magmuskler efter din graviditet?

Har du delade magmuskler efter din graviditet?

 
När man är gravid så delas de raka magmusklerna hela tiden ju större livmodern blir.  Väntar man en större bebis eller kanske två bebisar blir delningen automatiskt större. Allt är individuellt, men efter förlossningen så drar de oftast ihop sig igen av sig själva. På vissa går det snabbt, på andra tar det väldigt lång tid, och på en del inte alls! 
 
TESTA DINA MUSKLER
genom att ligga på rygg med böjda ben, fötterna i golvet. Tryck ner svanken, kom upp i lite sittande och spänn magen. Tryck ner tre fingrar i bredd strax ovanför naveln och känn dina muskler. Får du ner två fingrar i mellan musklerna eller kanske alla tre så har de alltså inte dragits ihop än. Då ska man tänka på hur man tränar så att man inte skadar sig. Mellanrummet kan även förbli permanent om du är oförsiktig. Undvik i så fall löpning, knäböj med tunga vikter och situps! Lägg istället fokus på plankor och armhävningar för att stärka bålen ordentligt! 
 
Det har snart gått sju veckor sen min förlossning och jag får in ett finger. Jag vet inte om jag ska kalla det tur, eller om det helt enkelt beror på vilken form man är i innan graviditeten? Både och kanske. Jag är ingen expert, så jag låter det vara osagt!
 


Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Bra att du skriver om det!

2015-12-03 @ 23:03:43
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: