hittarecept.se emmaslivsstil - BORT MED SÖTSUGET

BORT MED SÖTSUGET

GOD MORGON!
Vaken tidigt idag! Hoppas att ni mår bra! 
 
Igår kväll så hamnade jag framför Vardagspuls på TVn. Det handlade bland annat om gravid träning, och träning för nyblivna mammor. Lite intressant för mig i nuläget så klart! Men ännu intressantare tyckte jag var det här med sötsuget de pratade om! Hur vår hjärna faktiskt fungerar när vi är sugna på socker, intressant! 
Det tar tydligen bara några minuter för hjärnan att få bort "cravings" tankar! Ändå är det så himla svårt tycker man??! Att bryta dåliga vanor tar ca tre veckor för hjärnan. Tänk, tre veckor är ju INGEN TID ALLS! Det är ju SÅ värt tre svin jobbiga veckor om man nu vill sluta röka, eller få bort sockersuget tex! ALLA KAN! Bara man vill! 
 
Här kommer MINA tips på hur jag håller sötsuget borta; 
 
För det första, se till att inte ha sötsaker hemma, som fikabröd, saft & godis. Då brukar det vara kört direkt!
 
Ät bra mat och ät regelbundet! Med bra mat så menar jag i det stora hela, ät av allt; protein, kolhydrater & fett. Undvik dock så mycket halvfabrikat, socker &  SNABBA kolhydrater som möjligt, som pasta, vitt bröd osv!
 
Ät frukt & grönsaker varje dag!
 
Drick mycket vatten!
 
Ha alltid något enkelt förberett i kylskåpet som du snabbt kan ta till om du blir panik hungrig/sugen! En skål med vindruvor eller ett fat med lite uppskuren frukt tex! Det har hjälpt mig MÅNGA gånger! 
 
Ha en vattenflaska & en frukt i handväskan när du inte är hemma, så är det problemet också löst!
 
Är det fika dags hos mormor & släkten? Ta en kopp te, det brukar hjälpa om du vill stå emot kakor och bullar på faten!!
 
Och som sagt, det är värt tre jobbiga veckor då du rätt vad det är kommer på dig själv med att du faktiskt inte ens är sugen på allt detta socker som du var förut! Kroppen behöver inte det, och DU MÅR SÅ MYCKET BÄTTRE UTAN! Du kommer vara både piggare och gladare, JAG LOVAR!!
 
Självklart måste man få unna sig något ibland också, men inte flera gånger i veckan! Och tänk på att det går EXTREMT fort att få tillbaka detta sötsug igen! Det krävs inte många godisbitar/kakor eller vad det nu må vara! Var ihärdig och hitta din egna balans!!
 
( Jag har lagt i två chokladbitar och en cola i BB väskan som jag tänker trycka i mig som belöning! Jag kommer vara sååå värd det!! ) Längtar nästan 😉


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: